Svet voća

Terra Optima osnovana je 2013. godine kao porodična kompanija iz srca Srbije sa ciljem da iskoristi potencijal prirode, na najbolji mogućii način. Danas, kompanija je prepoznata kao lokalni lider u proizvodnji voća uz 104 hektara poljoprivrednog zemljišta od ćega je 60 hektara savremenog zasada jabuka.
Kontinuirani proces unapređenja motivisao nas je da izgradimo hladnjaču kapaciteta 2.500 tona sa ULO i DCA tehnologijom.

NAŠI PROIZVODI

Razvoj kompanije

Konstantan razvoj je preduslov svakog uspeha. Za nas, razvoj nije samo povećavanje broja sadnica, već proširenje osnove znanja i iskustvo koje skupimo na putu. Iz tog razloga, veliku pažnju pridajemo obrazovanju zaposlenih uz pomoć naših stručnih saradnika iz Srbije i Evrope.

15 hektara

Naš put je počeo sa 15 hektara zasada jabuka.

24 hektara

U fazi 2 proširili smo površinu za još 24 hektara.

Hladnjača

U 2020. godini zasadili smo dodatnih 21 hektar savremenog zasada i izgradili hladnjaču kapaciteta 2.500 tona sa ULO i DCA tehnologijom.

O nama

Terra Optima je proizvođač i izvoznik voća vrhunskog kvaliteta iz Srbije. Kao porodična firma iz srca Šumadije, poznate po voćarstvu, uzgajanje voća bio je logičan korak. S obzirom na ambiciju i želju za najvišim kvalitetom, kao i neiskorišćeni potencijal Srbije, Terra Optima je podigla savremenu plantažu jabuka koristeći najnoviju tehnologiju. Od 2020. godine kompanija je implementirala treću fazu razvoja izgradnjom hladnjače sa ULO i DCA tehnologijom u Topoli.

Plantaža jabuka
hladnjača